Werkzaamheden

Projecten

De buurtvoorlichters voeren veel projecten uit namens verschillende opdrachtgevers: uitnodigen voor bewonersavonden en festiviteiten, uitleg van nieuwe plannen voor de buurt, betrekken van bewoners bij activiteiten, et cetera. Een aantal projecten loopt langer door. Alle projecten hebben te maken met leefbaarheid, ontmoeting en bewonersparticipatie. Hieronder ziet u een overzicht van langlopende projecten:

  • Brandveiligheid: hoe brandveilig is uw huis? Namens de brandweer geeft een aantal voorlichters brandveiligheid een advies over de brandveiligheid in uw huis.
  • Inloop digitaal trapveld: elke woensdagmiddag kunnen kinderen van groep 6,7 en 8 terecht in het computerlokaal van Atolplaza.
  • Ambassadeurs van de ondergrondse containers Waterwijk, Boswijk en Zuiderzeewijk: buurtvoorlichters onderhouden contacten met de ambassadeurs, wijkpost en HVC voor een schone leefomgeving.
“Het vermogen tot het maken van contact kan worden beschouwd als hét geheim van de buurtvoorlichters.” -

Willem de Jager, oud wethouder Lelystad

Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x