Projecten

    Onvoldoende AED dekking

    De Buurtvoorlichters hebben voor de gemeente Lelystad die plekken bezocht waar en onvoldoende AED dekking is. Waar het dus langer dan gewenst duurt voor dat er een AED ter plaatsen is als er iemand een hartstilstand krijgt. Dat wil je niet! De Buurtvoorlichters hebben bewoners hierover geïnformeerd en de subsidie regeling uitgelegd zodat er op deze plekken in de stad een buurt AED geregeld kan worden.

    Nieuwe wijkagent voor de Boswijk

    1 januari is Jurion begonnen als nieuwe wijkagent van de Boswijk in Lelystad. De Buurtvoorlichters gaan daarom de wijk in om bewoners hiervan op de hoogte te brengen en te vertellen hoe ze met hem in contact kunnen komen. Hoe leuk om dit positieve nieuws met bewoners te delen!

    In de donkere maanden is de kans op inbraak weer wat groter.

    In de donkere maanden is de kans op inbraak weer wat groter. Niet alleen in je woning, maar ook de auto of het schuurtje zijn gewilde plekken voor inbraak.

    Maak het inbrekers niet te gemakkelijk

    Voor inbrekers is de zomervakantie de tijd van het jaar om hun slag te slaan. In Lelystad gaan buurtvoorlichters daarom de stad in om bewoners uit te leggen hoe zij zelf de kans op een inbraak kunnen verkleinen. Projectleider Ilsemarysol Ferket legt uit.

    Doe je mee?

    Lelykracht roept alle rokers van Lelystad op om zich maandag 19 juni in Atolplaza of dinsdag 20 juni in de Hanzeborg te melden, om van 18.00 tot 22.30 uur mee te doen met de grootste Stop Met Roken actie van Lelystad ooit.

    Gratis woningcheck brandveiligheid

    Op 11 april heeft een nieuwe groep Buurtvoorlichters de training ‘Brandveilig wonen’ gevolgd
    © 2022 Buurtvoorlichters. Alle rechten voorbehouden. Powered by Het Medialab